Jdi na obsah Jdi na menu
 


18. 1. 2015

Projekt na podporu němčiny

Vážení rodiče, milé děti,

na jaře budete stát před volbou druhého cizího jazyka. Na naší škole si budete vybírat mezi němčinou a ruštinou. Protože mým druhým oborem je němčina, budu ji samozřejmě všem doporučovat, ale nejen proto:-) Jsme obklopeni německy mluvícím prostorem a řada firem v současné době postrádá pracovníky, kteří umí nejen anglicky, ale i německy. Aspoň to tvrdí kampaň, která teď proběhla médii. Můžete mrknout na stránky:

http://www.goethe.de/ins/cz/prj/jug/spr/csindex.htm

Řada rodičů a dětí má strach z němčiny, že bude těžká a bude pro dítě další zátěží, když už bojuje s češtinou a s angličtinou. Za sebe můžu říct, že němčina pod mým vedením není pro žáka žádnou zátěží, učíme se hlavně mluvit a jednoduše domluvit, píšeme minimálně a známkování opravdu není přísné. Němčinu se učíme, abychom se trošku domluvili, ne pro známky. Klidně se zeptejte deváťáků, které učím němčinu třetím rokem, snad moje slova potvrdí :-)

Jinak samozřejmě máme šikovné a milé učitelky ruštiny, které se budou těšit na vás, kteří si vyberete slovanský jazyk ruštinu, budete se učit azbuku a domluvit se trošku rusky.

Co se týká učební zátěže, vyjde vám to asi tak nastejno, pokud je toto pro vás rozhodující.

Vybírat budete nejdřív v dubnu, možná až v květnu, ale mě teď zaujala ta kampaň za němčinu, tak mě napadlo napsat vám sem, ať můžete přemýšlet už teď.

Kateřina Janků